Waarom januari dé maand bij uitstek is voor digitale wervingscampagnes

Het nieuwe jaar brengt niet alleen goede voornemens met zich mee, maar ook talloze opportuniteiten voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent. Omdat we graag proactief te werk gaan en willen anticiperen op de interessante en drukke periode die eraan komt, delen we hieronder alvast waarom januari dé maand bij uitstek is voor succesvolle digitale wervingscampagnes.

Nieuw jaar, nieuwe motivatie

Het eindejaar is traditioneel gezien een periode waarin veel mensen reflecteren over het leven en dus ook over werk. De vraag “En, hoe stel je ‘t op je werk?” is niet leuk om te krijgen als het antwoord negatief is. Daarom gaan ongelukkige medewerkers vaak net na de feestdagen op zoek naar een nieuwe job die beter aansluit bij hun ambities en doelen.

Lagere advertentiekost

De periode vanaf midden november wordt traditioneel gezien als een duurdere periode om online te adverteren. Enerzijds volgen de commerciële events (Black Friday, Sinterklaas & Kerstmis) elkaar snel op, waardoor er sowieso veel concurrentie is op de advertentiemarkt. Anderzijds zijn er veel grotere bedrijven die het resterende marketingbudget nog volop in online advertenties pompen. De CPM (of kost per 1.000 weergaven) van je advertenties zal in deze periode hoger zijn dan in bijvoorbeeld september of oktober.

In januari zien we het omgekeerde effect. Het begin van het jaar wordt gezien als een periode waarin mensen minder kopen en dus is het ook minder interessant om producten of diensten te adverteren op sociale media. Hierdoor zal er minder concurrentie zijn voor jouw advertenties en zal je een lagere CPM zien.

Geen verlies van premies

Nog een voordeel van het adverteren in januari is dat jouw toekomstige medewerkers net hun eindejaars- en andere premies ontvangen hebben. Wanneer ze met jouw bedrijf in contact komen, moeten ze dus niet vrezen dat ze deze zullen verliezen.

Wil jij straks volop werken aan het invullen van jouw vacatures? Contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en zorg dat jij klaar bent om binnenkort het nieuwe jaar goed te starten!

Verder op de hoogte blijven?

Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg onze tips & tricks rechtstreeks in jouw mailbox.