Waarom je nooit een cv mag vragen bij digitale wervingscampagnes

Het cv wordt door velen gezien als een noodzakelijk kwaad tijdens het rekruteringsproces. Waarom wij resoluut tegen het vragen van het cv zijn bij digitale wervingscampagnes lees je in deze blog.

Latent werkzoekenden

Voor je een digitale wervingscampagne lanceert is het belangrijk om stil te staan bij de kandidaat en waar deze zich bevindt. Aangezien wij vaak via sociale media gaan adverteren zijn er heel wat latent werkzoekenden die jouw advertenties zullen zien. Latent werkzoekenden zijn mensen die op dit moment aan het werk zijn, maar vaak niet 100% gelukkig zijn binnen hun huidige functie of bedrijf.

Omdat latent werkzoekenden niet actief op zoek zijn naar werk, hebben ze vaak geen up-to-date cv en kunnen ze deze dan ook niet meteen doorsturen. Als je dan het cv als verplicht aangeeft bij het sollicitatieformulier zal deze kandidaat – die misschien heel goed bij jouw bedrijf past! – de pagina verlaten en niet verder gaan met de sollicitatie. Kans verloren…

Smartphone

Het zal je niet verbazen dat het merendeel van de sociale media gebruikers vanop hun smartphone surfen. Ook deze trend heeft een belangrijke implicatie voor het cv tijdens digitale wervingscampagnes. Vraag jezelf eens af: heb jij jouw cv staan op jouw smartphone? En als jij die uitzondering bent, hoe up-to-date is dat cv dan? Juist… Het cv vragen wanneer je te maken hebt met voornamelijk smartphone gebruikers is een absolute ‘no-go’ voor je wervingscampagne.

De oplossing

Dankzij onze Metch Tool kan je via een interactief formulier op een geautomatiseerde manier de vragen stellen waarop je meteen een antwoord wil. Welke vragen dat zijn, wordt samen met jou bepaald. Vaak worden de eerste vijf dingen bevraagd waarnaar je meteen zou kijken op een cv en die voor jou absoluut belangrijk zijn. Meer weten? Lees hier meer over onze Metch Tool of contacteer ons voor een kennismakingsgesprek.

Verder op de hoogte blijven?

Vul hieronder jouw e-mailadres in en krijg onze tips & tricks rechtstreeks in jouw mailbox.